7ο ΕΘΝΙΚΟ ΣYNEΔPIO XAPTOΓPAΦIAΣ

Nησιωτική Xαρτογραφία

MYTIΛHNH 24-26 OKTΩBPIOY 2002

   
Eισαγωγή  
EισαγωγήΘεματολογίαΣυμμετοχήΠρόγραμμαEπιτροπέςΠληροφορίεςblancmenu

Δεύτερη Εγκύκλιος  -   Πρόγραμμα Συνεδρίου  -  Πληροφορίες

Η Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρία Ελλάδας (ΧΕΕΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στη Μυτιλήνη το 7ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας από 24 ως 26 Oκτωβρίου 2002, με θέμα:

"Νησιωτική Χαρτογραφία"

Η μακροχρόνια επιστημονική δραστηριοποίηση της Ελληνικής χαρτογραφικής κοινότητας έχει αποδώσει εξαιρετικά σημαντικό επιστημονικό έργο με διεθνή απήχηση, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τα διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και τα πρακτικά Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων (π.χ. Εθνικά Χαρτογραφικά Συνέδρια της ΧΕΕΕ, Διεθνή συνέδρια της International Cartographic Association).

 Η παρουσία πλειάδας νησιών με εξαιρετική ποικιλομορφία μεγέθους, ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, αισθητικής και πολιτιστικής αξίας προσδίδει στον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός αυτό ώθησε την Οργανωτική επιτροπή του 7ου Εθνικού Συνεδρίου  Χαρτογραφίας να εστιάσει σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιαιτερότητα αυτή και με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει στην ανάδειξη και προστασία του νησιωτικού χώρου μέσω της επιστήμης της Χαρτογραφίας.

Στην επιλογή της νήσου Λέσβου ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου συνετέλεσε η παρουσία και η δραστηριοποίηση από το 1995 του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε θέματα μελέτης και ανάλυσης του γεωγραφικού χώρου.

   

Kορυφή Eισαγωγή | Θεματολογία | Συμμετοχή | Πρόγραμμα | Eπιτροπές | Πληροφορίες
Copyright © 2002 G.I.S. Lab